Wątróbka z fasolką

sushi-grodzisk-mazowiecki-6
Składniki: 1. 80 dag indyczych wątróbek 2. 8 pomidorów…
5.00 avg. rating (57% score) - 2 votes

sushi-grodzisk-mazowiecki-6Składniki:

1. 80 dag indyczych wątróbek
2. 8 pomidorów
3. 35 dag młodej fasolki szparagowej
4. 3 młode cebulki
5. 1 szklanka drobiowego bulionu (może być z kostki)
6. 2 ząbki czosnku
7. 5 łyżek oleju
8. 3 listki laurowe
9. Kilka ziarenek pieprzu czarnego
10. Szczypta cukru
11. Zioła do dekoracji
12. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Oczyścić wątróbki, umyć i pokroić. Fasolkę, przebrać, oczyścić, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Pomidory umyć, sparzyć i obrać ze skórki, wydrążyć pestki.
Cebuli i czosnek obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i zeszklić na nim pokrojoną cebulkę i czosnek. Dodać fasolkę i pomidory wraz z przyprawami. Zalać bulionem i dusić do miękkości.
Wątróbki usmażyć na pozostałym oleju i dodać do warzyw. Przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Przed podaniem udekorować świeżymi ziołami.

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

Related Post

top