Schab z pieczarkami

Składniki: 1. 4 kotlety schabowe 2. 25 dag niedużych…
10.00 avg. rating (86% score) - 1 vote

fotografia-slubna-koszalin-6Składniki:

1. 4 kotlety schabowe
2. 25 dag niedużych pieczarek
3. 15 dag sera żółtego
4. Bułka tarta
5. Gałka muszkatołowa
6. Curry
7. Papryka mielona ostra
8. 2 jajka
9. Olej i masło do smażenia
10. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Kotlety umyć, osuszyć i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.
Zrobić panierkę: bułkę tartą wymieszać z płaską łyżeczką przyprawy curry, gałki muszkatołowej i ostrej mielonej papryki.
Jajka rozbić i roztrzepać na talerzu. Na patelni rozgrzać olej. Kotlety zanurzać w jajku, obtaczać w aromatycznej panierce i smażyć z obydwóch stron na rumiano.
Pieczarki oczyścić. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić oczyszczone pieczarki i podsmażyć uważając, aby nie przypalić a na koniec oprószyć sola. Pieczarki poukładać na kotletach, a następnie przykryć żółtym serem i smażyć aż ser zacznie się rozpuszczać.

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

Related Post

Nasiona feminizowane

Kwasy Omega 3

Wyciskanie soków

top