KRÓLEWIEC

kulinaria (13)
Składniki: Ciasto miodowe: 0,30 kg mąki 0,15 kg cukru…
10.00 avg. rating (86% score) - 1 vote

kulinaria (13)Składniki:
Ciasto miodowe:
0,30 kg mąki
0,15 kg cukru
0,15 kg margaryny
2 łyżki ciekłego miodu
1 łyżka sody oczyszczanej
Biszkopt:

4 jajka
12 dag mąki
12 dag cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Krem:
0,20 kg cukru
0,50 litra mleka
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 kostka margaryny

Polewa:
0,50 kostki margaryny
Kakao
0,50 szklanki cukru
3 łyżki oleju
Trochę wody

Wykonanie: Zrobić ciasto miodowe: wszystkie składniki dokładnie zagnieść, rozwałkować, podzielić na dwie części i upiec osobne dwa placki. Zrobić biszkopt: oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, delikatnie wymieszać, dodać przesianą przez sito mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko wymieszać. Upiec. Krem: z podanych produktów ugotować budyń, wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem na białą masę,dodawać po trochę budyń w dalszym ciągu ucierając. Zrobić polewę: wszystkie składniki gotować aż do zgęstnienia. Placek miodowy posmarować kremem, nałożyć biszkopt, posmarować kremem, położyć drugi placek miodowy. Na wierzch rozsmarować polewę. Najlepszy jest na drugi dzień.

Zobacz także nasze pozostałe wpisy o gotowaniu online:

Related Post

Palarnia kawy

Suplementy omega-3

Dystrybutor wody

top